Waarom een waterontharder?

In eerste instantie is het pure luxe als je zacht water ervaart daarnaast is er geen vervelende kalk aanslag meer. Daar houdt het nog niet mee op je kan er ook geld mee besparen. Hoe? Lees dan verder op onderstaande informatie.

Waterontharder AC140

AC 140
type: ionenwisselaar. Ook te leveren met ontsmettingsmodule
harsinhoud : 14,2 liter
capaciteit tussen twee regeneraties bij 10 Dh : 4,0 m3
debiet : 1,9 m3/uur
afmetingen : 30 x 48 x 82 cm (B x D x H)
zoutvoorraad : 50 kg

Voordelen waterontharder
Met een waterontharder bent u verzekerd van de volgende voordelen:
– Uit onderzoek is gebleken dat schoonmaakmiddelen 10 tot 15% van de wekelijkse boodschappen vertegenwoordigen (wasmiddel, shampoo, antikalkmiddelen, allesreiniger etc.). Een besparing van 75% op het schoonmaakmiddelenverbruik, resulteert dus in een aanzienlijke besparing op de uitgaven.

– Kalkaanslag zorgt voor een hoger energieverbruik van apparaten die water opwarmen (boiler, geiser, koffiezetapparaat, waterkoker etc) Geen vernauwing meer in de leidingen en geen aanslag meer op de verwarmingselementen, dus een beter rendement.

– Minder storingen en een langere levensduur van uw apparaten door toepassing van kalkvrij water. (Boiler, geiser, combiketel, koffiezetter, wasmachine, etc.)

– Smaak van het water, en dus ook van b.v. koffie, thee en limonade, is veel zuiverder. Bovendien presenteert voornamelijk thee mooier, omdat aanslag en velletjes verleden tijd zijn.

– U hoeft minder vaak schoon te maken en bovendien gaat dat veel makkelijker. Denk aan bad, douche, toilet, tegels, kranen, spiegel etc. worden minder makkelijk vuil, omdat er geen kalk meer is waardoor ook vuil minder makkelijk hecht.

– Zout en antikalk-middelen heeft u helemaal niet meer nodig. In de vaatwasser is zout overbodig, en van het glansmiddel hoeft u nog maar heel weinig te gebruiken.

– Nadrogen van de doucheruimte en de kranen is niet meer nodig.

– Uw huid voelt zacht aan en is niet meer schraal. Ook uw haar voelt zacht aan en krijgt meer volume. Irritatie van de huid, jeuk, en vaak ook eczeem worden versterkt door het harde water.

– Bodylotion en handcrème heeft u veel minder of helemaal niet meer nodig.

– Een investering in een waterontharder is een milieuvriendelijke investering. Door de afname in het gebruik van schoonmaakmiddelen en beperking van het energieverbruik door de ontharder, leeft u milieuvriendelijker.

– De PH-waarde na ontharding is gelijk aan die van voor ontharding. Het water wordt dus niet agressief of zuur.

– Uw auto of de ramen wassen wordt een dankbaar klusje met zacht water.

– Alle textiel blijft mooier van kleur en slijtage wordt drastisch gereduceerd.

– Reeds aanwezige kalkaanslag verdwijnt (langzaam) zodat de oorspronkelijke “showroomglans” weer terugkeert.

.ontsmetting module chloor generator Geïntrigeerd ontsmetting module ofwel chloor generator

Ontsmettingsmodule
Alle Aqua Comfort machines kunnen worden voorzien van een ontsmettingsmodule. Deze ontsmettingsmodule zorgt ervoor dat het kiemgetal in de harstank nooit meer kan oplopen. Bacteriegroei is hiermee definitief uitgesloten.

Als zout, natriumchloride NaCl, met water in aanraking komt lost het op. Dit zoute water wordt in een waterontharder gebruikt om de kunsthars in de tank te spoelen en hiermee de opgevangen kalk van de hars los te weken en te lozen in het riool. Door het zoute water eerst door de ontsmettingsmodule te sturen, ontstaan er een paar druppeltjes chloor. Deze chloordruppels worden dan gedurende de eerste minuten van het spoelproces, aangestuurd door de eigen computer van de waterontharder, met het spoelwater meegevoerd langs het hars. Hier hebben de chloordruppels een ontsmettende werking waardoor het kiemgetal in de tank nooit kan oplopen. Uiteraard wordt verder in het spoelproces het chloor weer uit de tank gespoeld. U ruikt het niet en u proeft het niet. Ook eventuele vervuiling in de zoutvoorraad zal hierdoor geen kans krijgen om uw drinkwater te besmetten. Dankzij de ontsmettingsmodule kan het onderhoud naar één keer per twee jaar.

Naast de zekerheid van kalkvrij en bacterievrij drinkwater geeft dit een grote besparing op de onderhoudskosten.

Met de ontsmettingsmodule heeft u dus “nog” veiliger drinkwater en lagere operationele kosten.

.actief koolfilter Actief koolfilter als extra toevoeging aan uw water ontharder

Actieve koolfilter
Actief koolfilter zorgt voor het binden van verontreinigingen in het water waardoor u nog schoner / gezonder water in uw hele huishouden heeft.

Het filterhuis en filterpatroon zijn gemaakt van hoogwaardig synthetisch materiaal, en zijn bij uitstek geschikt voor drinkwater.
Het waterfilter wordt in de waterleiding na de waterontharder gemonteerd. Zoals wij hem aanbieden is de filterpatroon in het filterhuis gevuld met actieve kool en groot genoeg om in een huishouden minstens twee jaar mee te gaan.

Het grote volume en de oppervlakte van het actieve kool maken dit filter uitermate geschikt voor smaakverbetering, geurverwijdering, chloorvermindering, evenals de vermindering van ozon, en microverontreiniging en andere opgeloste organische stoffen zoals hormoon- en medicijnresten.

Het waterfilter wordt aanbevolen als filter in combinatie met de Aqua Comfort waterontharders.

De waterontharders worden geleverd via Aqua Comfort, vanwege de goede relatie met Karst Rodestein ben ik in staat u dezelfde prijs aan te bieden als dat u bij Aqua Comfort kunt opvragen. Om een kijkje te nemen bij Aqua Comfort adviseer U verder te informeren op ikwilkalkvrijwater.nl

.Aqua comfort ontharders